Coronatijden en beeldbellen

Via beeldbellen werkt het geven van een structure ook!  Dat heb ik ondertussen getest, zie onder de feedback van een collega.

“Ik ervaar Margret als een toegankelijke, kundige en vriendelijke collega. Zij is gedreven in het toepassen van de Pessotherapie  en is hier ook in Coronatijd creatief naar op zoek.  Zo konden we online prima oefenen met een Pesso structure.  Erg leerzaam en een mooie manier om beiden de methode en toepassing ervan levend te houden”

Voel je welkom om contact met mij op te nemen voor een telefonische afspraak om mee te beginnen.

Mailadres  info@margretkaandorp.nl

‘Een nieuw soort menselijkheid.’

‘Onze verledens spreken met elkaar!
Een nieuw soort menselijkheid…’

Glenn Helberg spreekt over wat er gebeurt als de communicatie tussen mensen misgaat. We raken getriggerd wanneer iemand ons herinnert aan een gebeurtenis uit ons verleden welke kwetsend was.

https://www.human.nl/brainwash/kijk/overzicht/brainwash-talks/2020/12-april.html

Dit te weten is goed, alleen lost het ons probleem niet op. Teruggaan naar die gebeurtenis en virtueel, symbolisch, een nieuwe herinnering creëeren middels een sessie met de Pesso-methode kan de oude pijn verzachten en nieuwe positieve energie brengen.

Nu in de fysieke ‘anderhalve meter samenleving’ zijn de sessies mogelijk via telefoon of beeldbellen. Eventueel in sommige gevallen wanneer de regels versoepelen weer in mijn praktijk . Natuurlijk alleen als we beiden geen klachten hebben en de regels van de overheid opvolgen.

Supervisievraag?

WIl je je zelf verbeteren in je werk?   Zorgprofessionals nodig ik uit om kennis te maken met een wijze van supervisie krijgen, die gestoeld is op de Pesso-methode.  Ik heb zodanig vertrouwen in de resultaten van mijn werk, dat je alleen betaalt wanneer de sessie je daadwerkelijk iets oplevert wat jij nodig hebt. Informeer graag naar mijn werkwijze en de  tarieven.

Onderstaande feedback is van een collega Pesso-therapeute:

‘Ik ervaar Margret in het samen oefenen als een prettig laagdrempelige collega, die goed aansluit en je tamelijk snel bij een nieuwe ervaring en inzicht weet te brengen. Ik ben heel blij met haar expertise als coachend supervisor en zou zeker aanbevelen hier gebruik van te maken.’

ALBERT PESSO MEMORIAL SYMPOSIUM 2018 IN GERMANY

23 juni 2018 bezocht ik Osnabrück vanwege bovenstaand symposium.
Michael Bachg leidde het symposium in en refereerde aan Al Pesso’s uitspraak “We are made to be able to be happy in an imperfect world that is endlessly unfolding, and we human beings are the local agents of that cosmological unfolding.”

Aanwezig was onder andere Prof. dr. Bessel van der Kolk, de oprichter en medisch directeur van het Trauma Center in Brookline, Massachusetts, en voormalig voorzitter van de International Society for Traumatic Stress Studies (ISTSS). Daarnaast is hij professor in de psychiatrie aan de medische faculteit van de universiteit van Boston. Hij is een groot voorstander van lichaamsgerichte psychotherapie en, ook wel leuk om te weten, tot zijn achtste levensjaar opgegroeid in Nederland.

In de middag konden we kiezen uit diverse interactieve workshops.
Al met al was het een bijzonder interessant symposium waar 200, met name ook veel jonge mensen, therapeuten en studerenden,  aan deelnamen.
Pesso-therapie lijkt in Duitsland een heel geïnteresseerd en ook jong publiek te kunnen aantrekken.

“De Onmisbare Vader”.

Het 6de Symposium van de Vereniging voor Pesso-psychotherapie op 25 november 2016 had als titel “De Onmisbare Vader”.

Interessante lezingen van Prof. Dr. Renske Keizer, hoogleraar Vaderschap bij de UvA, schrijver Arend van Dam, Drs. Glenn Helberg en Drs. Arnoud van Buuren werden in het ochtendprogramma aangeboden.

s’Middags was er de mogelijkheid om interactieve workshops te volgen met de titels “Wat bezielt zo’n man?”, “De narcistische vader”, “The Father in Fairytales” en “De ontmande vader”. Verder werd er een film vertoond van een structure begeleid door Al Pesso.

Een inspirerende dag!

 

Al Pesso op 21 mei 2016 overleden

Met verdriet heb ik kennis genomen van het heengaan van Al Pesso op hoge leeftijd na een ziekbed van 8 maanden.

This tribute was added by Margret Kaandorp on 3rd June 2016

“My knowledge about PBSP was a coïncident because of reading a RINO brochure for therapists in 2004. This resulted first in therapy for myself with so good results that I later did the training to become a therapist.
Last year I was blessed to do a whole week training with Al in Boston.
I withnessed again that it is really an artform the way Al worked. I hope this form of art to heal deficits from our past will be continued even now Al and Diane are no longer physically here.
May they rest in peace and memories of love.”

Osnabrück workshop met Barbara Fischer

P1000039Op 27 en 28 oktober had ik een workshop gepland met Al Pesso. Wegens ziekte van Al werd Barbara Fischer gevraagd hem te vervangen.

Barbara Fischer is behalve psychotherapeute ook supervisor en opleider in de Pesso-therapie in Duitsland. Ze bleek een zeer ervaren, begaafd en creatief therapeute. Hoewel de voertaal Duits was kon ik gelukkig alles inhoudelijk volgen en werd mijn Engels goed verstaan.

Wat heb ik geleerd?

Opnieuw heb ik de nieuwe methodiek kunnen meemaken met placeholders, principles en reversals zoals Al dit tegenwoordig doet.  Alle deelnemers, 6 mensen uit Duitsland naast mijn persoon gingen met een zeer voldaan gevoel terug naar huis. Vier van hen waren therapeut en twee hadden eerder structures gedaan met Al Pesso. Opvallend voor mij was dat een aantal mensen in hun jeugd te kampen ( Kamp! ) hebben gehad met traumatische oorlogservaringen van hun ouders. Met ideale ouders en overgrootouders vond heling plaats “toen en daar”. Wat een bevrijding van een zwaar juk!

Ik kan iedereen aanraden om eens een workshop te volgen in Duitsland.

Zie www.pbsp-institut.de of www.fischer-bartelmann.de

Training met Al Pesso in Boston

In juli 2015 was ik in Boston voor een 6-daagse bijscholing onder leiding van Al Pesso zelf. Een unieke ervaring om te mogen werken met deze ondertussen 86-jarige vitale man. Nog steeds schaaft hij aan zijn methode waardoor je in kortere tijd sneller bij de essentie komt waar het om draait. Met als uitkomst meer vrijheid, plezier, betekenis en verbinding te ervaren.

Naschrift:  Al Pesso en zijn vrouw Diana Boyden zijn in 2016 helaas een paar maanden na elkaar overleden.

Met Al Pesso in Boston 2015