Professionals en de juiste coach vinden

Ondertussen bijna 70.000 coaches in Nederland

Wauw! Zoveel? Hoe kies je dan in hemelsnaam een coach die jou als professional daadwerkelijk verder gaat brengen in je zoektocht naar voldoening in je huidige leven? Dat is je eerste zorg om zo’n coach goed te kunnen vinden. Eerst moet je dan al enig inzicht hebben  in wie jij bent en waar je valkuilen zitten.

Een naald in een hooiberg vinden

Hoe vind je jouw coach? Je weet al dat je iemand bent die helder kan denken en je kennis op meerdere gebieden in je carrière hebt kunnen gebruiken. Mogelijk of zelfs zeer waarschijnlijk heb je al eerder meerdere coaches die in die grote hooiberg zitten geraadpleegd. En nog ben je niet waar je wilt zijn. Er ontbreekt iets. Dit gevoel heb ik zelf in mijn leven vaker gehad. De diverse coaches brachten mij veel kennis, maar waarom was dat niet genoeg? En waarom is mindfullness of yoga of hardlopen vaak niet genoeg? Daar kwam ikzelf pas achter toen ik met de Pessomethode kennismaakte. De ontbrekende schakel zat in mijn lijf. Daar ontdekte ik de noodzaak om terug te kijken en vooral te voelen naar wat er eerder in mijn leven qua struikelblokken op mijn pad lagen. Toen deze opgeruimd werden kon ik gelukkig weer verder.

Kennis is onontbeerlijk maar niet genoeg

Vooral hoger opgeleiden zitten vaker in de cognitieve modus. Het plezier van kennis vergaren en de wetenschap is bekend. Het lichaam echter is te vaak het stiefkind.  Het lichaam wordt verwaarloosd zoals een verwaarloosd vergeten kind. Als dat het geval is kan de ervaren coach die het lichaam met het lijfelijk ervaren meeneemt en net zoveel aandacht geeft als kennis je verder helpen. Heel de mens!