All of us strangers

Laatst zag ik deze film in het Ketelhuis. Een prachtige fantastische mooie liefdevolle film. Het gaat over een eenzame homoseksuele man die contact krijgt met een buurman in een verder onbewoond flatgebouw.

All of us strangers Preview

Verbeelding heelt

Door middel van verbeelding van de hoofdpersoon Adam kon alsnog een goede relatie ontstaan met zijn ouders die al vroeg in zijn jeugd waren overleden. Wat hij in zijn echte leven als kind zo node had gemist en het feit dat hij als homoseksuele jongen niet gezien werd, erger nog er niet mocht zijn en op school werd gepest, mocht hij alsnog heel liefdevol ontvangen in zijn fantasie. Zijn ouders die in tegenstelling tot hemzelf niet ouder waren geworden, boden hun verontschuldigingen aan voor wat zij hem destijds niet konden geven.

Je verlangen volgen

Hij schrijft een boek over zijn jeugd en wat hij daar gemist heeft. Door dit innerlijke proces, wat getuigt van een verlangen naar liefde en heelheid, kon hij de broodnodige verbinding ervaren, dankzij erkenning en excuses voor datgene waarin de ouders tekort geschoten waren. En zo kon hij alsnog een liefdevolle verbinding gaan ervaren met een ander. Zo ontroerend en heel mooi gefilmd.
Ik zie hier wat ik vaker zie: ‘Verbeelding heelt.’