Albert Pesso Memorial Symposium 2018 Germany

23 juni 2018 was ik in Osnabrück , Duitsland en bezocht ik dit zeer geslaagde  symposium. Michael Bachg, zelf Pessotherapeut en psycholoog die met name met gezinnen werkt,  leidde het symposium in en refereerde aan Al Pesso’s mooie uitspraak “We are made to be able to be happy in an imperfect world that is endlessly unfolding, and we human beings are the local agents of that cosmological unfolding.”

Bessel van der Kolk, bekend van het boek Traumasporen

Aanwezig was onder andere Prof. dr. Bessel van der Kolk, de oprichter en medisch directeur van het Trauma Center in Brookline, Massachusetts, en voormalig voorzitter van de International Society for Traumatic Stress Studies (ISTSS). Daarnaast is Bessel van der Kolk professor in de psychiatrie aan de medische faculteit van de universiteit van Boston. Hij is een groot voorstander van lichaamsgerichte psychotherapie en, ook wel leuk om te weten, tot zijn achtste levensjaar opgegroeid in Nederland.

In de middag konden we kiezen uit diverse interactieve workshops.
Al met al was het een bijzonder interessant symposium waar 200, met name ook veel jonge mensen, therapeuten en studerenden,  aan deelnamen.
Pessotherapie lijkt in Duitsland een heel geïnteresseerd en ook jong publiek te kunnen aantrekken.

Plaats een reactie