Margret

Met mijn levenservaring sta ik positief in het leven met een grote interesse in de wereld om mij heen. Altijd al was ik geïnteresseerd in wat een mens beweegt. Als een na jongste kind in een heel groot gezin was er wat dat betreft genoeg te ontdekken. Zoals meer hulpverleners maakte ik ooit een burn-out door. Dat leerde me veel over het leven, onder andere waar teveel rationaliseren vandaan komt en toe kan leiden.

WE ZIJN ONS LICHAAM!
De psyche van de mens en de werking van ons brein hebben nog steeds mijn belangstelling. De ondertussen wel bewezen flexibiliteit van ons brein maakt transformatie mogelijk voor wie interesse heeft in zichzelf en zijn of haar levensgeschiedenis.
Maar we zijn niet alleen ons brein. Het menselijk lichaam in al haar facetten is prachtig. We zijn ons lichaam! Met alles wat daarin leeft.

Mijn opleidingen

Ik bewandelde niet altijd de begaanbare paden en ben pas op latere leeftijd geneeskunde gaan studeren. Psychiater worden is door mijn privé omstandigheden niet gelukt.  Wel werkte ik als basisarts in diverse GGZ instellingen, onder andere in een kliniek voor eetstoornissen in Leiden en in de kinderpsychiatrie. In 2007 ben ik uit interesse bij het RINO begonnen aan de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie volgens Pesso-Boyden. Dat was het beste idee in mijn hele leven. Er kwam naast inzicht in het menselijk functioneren ook lichamelijk ervaren en doorleefde wijsheid bij.  In 2011 heb ik deze opleiding afgerond met het behalen van een certificaat.

Mijn werkkamer in Amsterdam
Mijn werkkamer in Amsterdam