Margret

Pesso-burn-out-coaching-professionals-foto
Pesso-burn-out-coaching-professionals-fot

Tijdens mijn studie geneeskunde was ik al  geïnteresseerd in de psyche en de werking van ons brein. Psychiatrie vond ik toen al heel interessant. Als arts heb ik gelukkig op diverse plaatsen in de gezondheidszorg met name in de psychiatrie en in het onderwijs kunnen werken. In 2007 ben ik uit persoonlijke interesse  bij het RINO aan de opleiding ervaringsgerichte psychotherapie volgens Pesso-Boyden begonnen. Dat was het beste idee in mijn hele leven! In 2011 heb ik deze opleiding afgerond met het behalen van een certificaat. 

Waarom kies ik Pessotherapie als methode om mensen te coachen?

Omdat deze aanpak niet alleen op bewust, maar ook op onbewust niveau, vanuit wat je lichamelijk ervaart, werkt. Met onbewust bedoel ik hier dat je teruggaat naar je geschiedenis, toen je nog te weinig woorden had voor wat je voelde. Geen woorden maar wel de herinneringen aan wat je meemaakte  werden destijds opgeslagen in je geheugen. Men noemt dat wel ons lichaamsgeheugen. Op dat niveau wordt dan ook gefocust tijdens een sessie. Je krijgt nu eindelijk de woorden voor wat je destijds voelde en voor wat je nog steeds kunt voelen maar niet begrijpt. Zonder woorden voel je je leeg, onbestemd, onrustig, angstig of je voelt helemaal niets en daardoor ook ongelukkig en ontevreden, wat je ook doet. Misschien lijdt dit alles tot een burn-out. Dat is triest. 

Met de Pessomethode heb ik de instrumenten gevonden om een ommekeer te maken en je leven zoals het bedoeld is te gaan leven. Met plezier en positieve energie.

In mijn praktijk in Amsterdam bied ik mensen die geïnteresseerd zijn in hun drijfveren individuele sessies aan, live of online bijvoorbeeld via Zoom, waardoor ze met meer plezier, zin, voldoening en verbondenheid met anderen in het leven kunnen staan. Ook eenmalige sessies van een uur zijn mogelijk. Een gesprek vooraf is wel van belang om te zien of de methode passend is.

De motivatie om iets te veranderen moet wel echt vanuit jezelf komen, ik kan je met mijn hulp en mijn werkwijze op jouw te volgen pad helpen.  Lees graag ook de testimonials elders op de site voor ervaringen van mijn cliënten en collega’s. 

Wil je mij in woord en beeld horen en zien? Kijk dan naar de nieuwspagina van april 2019 en klik op ‘Kort filmpje van mijzelf’.

mijn werkkamer in Amsterdam