Osnabrück workshop met Barbara Fischer

P1000039Op 27 en 28 oktober had ik een workshop gepland met Al Pesso. Wegens ziekte van Al werd Barbara Fischer gevraagd hem te vervangen.

Barbara Fischer is behalve psychotherapeute ook supervisor en opleider in de Pesso-therapie in Duitsland. Ze bleek een zeer ervaren, begaafd en creatief therapeute. Hoewel de voertaal Duits was kon ik gelukkig alles inhoudelijk volgen en werd mijn Engels goed verstaan.

Wat heb ik geleerd?

Opnieuw heb ik de nieuwe methodiek kunnen meemaken met placeholders, principles en reversals zoals Al dit tegenwoordig doet.  Alle deelnemers, 6 mensen uit Duitsland naast mijn persoon gingen met een zeer voldaan gevoel terug naar huis. Vier van hen waren therapeut en twee hadden eerder structures gedaan met Al Pesso. Opvallend voor mij was dat een aantal mensen in hun jeugd te kampen ( Kamp! ) hebben gehad met traumatische oorlogservaringen van hun ouders. Met ideale ouders en overgrootouders vond heling plaats “toen en daar”. Wat een bevrijding van een zwaar juk!

Ik kan iedereen aanraden om eens een workshop te volgen in Duitsland.

Zie www.pbsp-institut.de of www.fischer-bartelmann.de